Masen Pro Superbike i Falkenberg och pokaler!

Pro Superbike i Falkenberg gick av stapeln helgen som var. Jag hade tagit ett wildcard till Pro Superbike och Privatförarcupen (som kör med Pro Superbike).

 

På torsdagen var det 2 st träningspass. Kände direkt att hojen gick som en påse nötter. Min mappning funkade inte med Aspen bensinen. Fick hjälp av Cajback att sätta i en annan mapp. Blev bättre men den gick fortfarande för tunt. Inget att tänka på eftersom det inte gick att göra någonting åt på plats. Kändes ok på träningen ändå, fast jag körde på slitna däck och obefintliga bromsbelägg. På kvällen sen åkte nya kåpsättet på, vi satte på sponsor klistermärkena, mätte in fjäderförspänning, bytte bromsbelägg, däck etc. Fick hjälp av Lawner och Hermansson bröderna med detta. TACK!

 

Fredag test, kval och RACE!: Var riktigt taggad! Tommy O, Fredrik H, Oskar L, Pappa, Syrran och Sambo på plats! Ett gött gäng som mekade frenetiskt mellan passen. Gick ut på testet och satte några hyfsade tider. Det gick fort där ute på banan… Kändes ok med tanke på hur hojen gick osv.

Kvalet: Gick ut och började ta i från början. Fick inte alls med mig farten ut på rakan men tyckte ändå att det kändes som det gick fort. Jag tog i ivgf det kan jag lova…! Fick ett framhjulssläpp i chikanen och ett rejält bakhjulssläpp i efterföljande högern, men höll mig på hjulen. Kvalade in på en 14e plats totalt och som 4a i Privatförarcupen. Riktigt besviken på tiden jag presterade, men kunde inte kört fortare.

Race: Provstarten funkade kalas och jag flög fram mot första kurvan. Sedan började allvaret! Vi ställer upp för den riktiga starten. Adrenalinet pumpar och jag har siktet klart. Jag ska vara högst 10a in i kurvan! Lamporna släcks och jag får en ruggigt dålig start! Hojen drar upp på bakhjulet. Jag måste slå av och lägger i 2an, då reser den på sig igen så jag måste lägga i 3an då tar orken i motorn slut pga Aspen bränslet, så jag måste växla ner igen…! Måste jag tillägga att jag var toksist ifrån plattan? Men då växer hornen ut igen. Ser en lucka på innern i inbromsningen mot chikanen. Dyker in där och bromsar sent! En annan förare lägger ner hojen och jag blir tvingad att köra/hoppa över curbsen men lyckas hålla mig på hjulen och tar flera placeringar. Han kontrar när banan svänger vänster men jag tar tillbaka positionen i nästa kurva och gasar så bakhjulet vill köra om framhjulet i kurva 3. In i s-et och full gas upp över krönet mot snabbhögern. Får bra fart med mig och lyckas bromsa mig om Henry innan jag lägger på fullt ut på rakan. Efter ett varv gick jag ifrån sist till att ta 5-6 placeringar. Kommer ikapp Plassen och kör om ganska lätt. Rocket R dröjer det dock 2 varv innan jag lyckas bromsa mig om. Efter det blir det ett odramatiskt race för min del. Falemo framför försöker jag komma ikapp men det skiler 2-3 sek mellan oss hela racet och till dom bakom har jag 7 sek tillgodo när jag korsar mållinjen.

Jag kommer 3a i Privatförarcupen och 11a i Pro Superbike!!! Målet med helgen är uppfyllt och jag är glad som ett litet barn!

 

Lördag warm-up och race: Regnar på morgonen och jag och Henry blir jätteglada då vi båda är snabba i regn. Sätter 7e snabbaste tiden, fast jag tar det lugnt efter att ha hållt på att highsida ner för krönet i väldigt många km/h…

Sätter på ett par andra bromsbelägg till racet som Linus hjälper mig med.Det torkar upp och blir fint väder. Dock ligger det sanering från snabbhögern hela vägen ner till Depåinfarten…

Lamporna släcks och jag får en bra start! Lyckas ta några placeringar in i första böjen. I snabbhögern yr det sanering så man ser knappt någonting men alla klarar sig igenom. Håller ryggen på dom framför men blir omkörd av Plassen i inbromsningen efter rakan. Jag fick så j-a bra bromsar med nya beläggen så när jag bromsar på samma punkt som jag brukar, blir jag tvingad att släppa upp bromsarna och rulla in i rurvorna… Kommer på detta efter något varv och lyckas enkelt bromsa mig om honom efter 2 varv. Sedan drar jag ifrån. Efter ca 7 varv går min stövel sönder! Den fladdrar och far så jag blir tvungen att sitta med hälen på fotpinnen och försöka strömlinjeforma stöveln så domarna inte ska se att jag nästan tappar stöveln… :) . Det blir ett ensamt race där jag återigen har Falenmo framför men har kört ifrån dom bakom med flera sek. Idag kommer jag 2a i Privatförarcupen och 10a i Pro Superbike! WWWOOOHHHHHHHHHOOOO!!!! :)

Snacka om toknöjd med helgen! 2 pokaler (3a och 2a) och en topp 10 plac i Pro Superbike, första gången man är med!

Jag vill tacka POC för anmälningsavgiften etc, Mekonomen i Huskvarna/Ekhagen för all hjälp, Lindstrands för att jag blir snyggast och säkrast i fältet och Fottas MC för allt support och stöd!

Tack Oskar, Fredrik, Tommy, Linus, Pappa, Anna, Elin och alla andra för all hjälp!

Om ni vill se fler bilder etc gå in på www.highsider.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0