Racerapport Scandinavian Open Falkenberg

Ja i helgen som var körde jag mitt första race på Falkenbergs motorbana. Jag har inte kört så mycket på Falkenberg (5e ggn och kraschat 2 av dom ggrna…) så jag hade inga höga mål med helgen, men kul skulle det bli!

Fredags träningen. Körde mina träningspass på riktigt slitna däck. Kändes faktiskt ganska bra ändå. Körde omgående 48 tider och sista passet en hög 47a (pers rekord då jag inte varit under 48 innan) Hade dock problem med fästet när jag testade att köra med 190 brett bakdäck. Bytte till 200 och fick då problem att hålla linjerna. Hojen understyrde lite. Men det kändes helt ok ivgf.

På fre kväll gjorde jag lite justeringar på hojen som visade sig helt perfekta på Lördagen

Lördagen kval: Körde ut och fick Lilja framför mig. Tänkte att nu j-ar så ska jag hänga på några kurvor så jag ser lite linjer etc.
Vi drog iväg i ett mycket högt tempo från start och lämnade övriga fältet bakom oss. Körde bakom honom i 12 varv, sedan gick han i depån. Jag kände att jag utan besvär kunde hänga på honom. Men jag körde mycket snabbare än jag gjort tidigare. In i högfartshögern och i några kurvor till var jag snabbare än honom, Dessutom bromsade jag senare efter rakan. Men jag tappade lite på rakan och i utgången på snabbfartshögern.
Var helt slut efter 12 varv jag med så jag gick in i depån sen. Kollade tiden 46,8! YES skrek jag i hjälmen.
Jag hade dock sådan pump i underarmarna att jag inte kunde fortsätta kvalet. Låg 8a när jag åkte till Depåtältet men blev till sist 14e på kvalet. Pers rekord med 1 sek!

Lör race: 28 st som står och varvar och kollar lamporna. När dom släcks skall alla vara först in i kurvan…
Jag kom iväg riktigt bra! Tog någon placering in i kurvan. Men i chikanen blev jag rejält trängd och tappade ner till ca 18e plats. Tog dock igen 2 placeringar första varvet på ren frustration. 16e plats och målet ställt mycket högre! Börjar jaga dom framför och klipper en efter en! Kör bla om Marcus i en hårig inbromsning efter rakan (bromsade efter att jag såg det vita ljuset i tunneln…). Kommer senare upp på 11e plats, drar ifrån dom bakom och börjar jaga ikapp klungan framför. Jäklar vad det flöt på! Sedan på varv 12 händer det igen! Jag stumnar i underarmarna
Tappar nästan 2 sek per varv de sista 8 varven. Slutar till sist på en 16e plats. Förbannad kommer jag in i depån helt slut. Så jäkla tråkigt när jag hade farten men inte kunde orka hela distansen!
Sätter nytt pers bästa igen 46,6.

Sön kval: Försökte ladda men kände mig ofokuserad och lite uppgiven. Underarmarna var svullna och värkte redan innan start. Körde ut på beg däck som bara höll i fem varv. Sedan höll jag på att highsida två gånger på samma varv. Kvalade riktigt dåligt, en sek sämre än lördagen.

Söndag race: Mycket svårt att fokusera, körde ut med inställningen att bara ha kul. Tänkte att jag skulle gå ut i ett lugnare tempo så jag skulle orka hela racet.

Lamporna släcks och jag får en bra start! Tar flera placeringar in i första kurvan. Blev dock stängd i chikanen och blev nästan stilla stående. Lägger mig på låga 47 tider och börjar jaga placeringar. En av de roligaste racen på länge.

Körde tillslut in på en 14e plats. Körde i snitt nästan en ½ sekund långsammare per varv, men orkade hålla tempot hela racet igenom. Körde upp mig från 23e till 14e plats. Många omkörningar och sena inbromsningar.

Mycket nöjd med farten jag hittat och nöjd med helgen, nu fattas orken och några hästar till

Lindstrands flaggan svajade snyggt över depåtältet hela helgen :)

www.mcrace.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0