Seriecross!!

I helgen som var har jag kört två serietävlingar, den första i Arvika och den andra i Bengtsfors! Jag kör för Team Westom MC(Arvika) och det har inte gått speciellt bra för laget i år. I dom första tävlingarna som har körts innan bloggen kom till, så har jag vart själv i A-final utom på en tävling då laget hade med 2 förare! Man kan som mest ha med 8 st förare till A-final..

I arvika på lördagen började de inte så bra eftersom kedjan gick av på kvalet så min A-finalplats försvann... Men lagledarn valde att sätta in mig i A-final istället för en annan kille som hade tagit sig dit.. Vi var 4 st som skulle köra A-final.
Jag fick väll ingen superstart men var ut runt 8, körde upp mig till 5 ganska fort och på slutet kunde jag knäppa två till och slutade 4:a som bäste Team Westom åkare.. Laget slutade 4:a!!

Till tävlingen i Bengtsfors såg det väll inte alltför ljust ut för laget eftersom 2 av dom bättre i laget inte kunde va med av olika anledningar... Men för egen del så gick det jättebra... Fick en ganska bra start i kvalet och var ut som 4:a, körde upp mig till 2:a direkt och höll ända in i mål..
Idag var allt som vanligt med laget och vi hade 2 st med till A-final:( 
A-final:
Fick ett perfekt utsläpp från grinden och var 2:a, låg och drog med ledarn i 2 varv när hans hoj stannade så ja gick upp i ledning... Åkningen gick kanon, ända tills vi började varva en massa förare, kom inte om dom i tid och han som låg bakom mig kunde ta sig förbi mig. Vi fightades ett tag men sen kunde han rycka eftersom han hade lagkamrater med sig som släppte förbi han men stängde för mig, jag var vansinnig!! Men kunde iaf ta en andra placering och det var jag nöjd med andå, fast hade ju vart roligare och vinna!
Var så besviken på laget när vi hade så få med till final så vet inte va vi blev idag med näst sist tror jag....I tisdags kördes km-cup i Lima.. Dom hade fixat banan så den va hur fin som helst, det var en lyckad tävling med vinst i båda heaten även om det va lite spänt i första när bakbromsen nästan skar ihop.. Sånt som händer!!

Nu drar jag till Woxnadalen på söndag, Det är Neder Norra Open som går av stapeln, de blir coooolt!!

Hare grejt!! hörs efter helgen!!
#97 Robin Hampus


Hemma i malung...

Nu åter hemma efter Redbulls X-fighter i London. Det var grymt att se alla toppåkare göra upp om X-fighter guldet och alla körde grymt bra. Men som vanligt så krossade Nate Adams all motstånd och tog hem första platsen medan underbarnet Levi sherwood 17 år från nya zeeland kom 2:a, 3:a Danni Torres.


Vilken vy!Nate AdamsGuld hojen (Nate Adams)Silver hojen (Levi sherwood), det är faktiskt en fyrtaktare!Jag och Bodin

Hade Grejt!

/Martin Ingvarsson

Bilder från filmhelg med RuffRider i Vallerås

Alla bilder är tagna av: Patrick ElovssonHartDubbel SGStalefishOne hand SGBarhoppCat/indyHart

Kommer förhoppningsvis lite filmklipp också så småning om...

Mvh /Martin Ingvarsson

Uppdatering!!

Har inte skrivit så mycket på slutet för det har vart ganska lugnt med tävlande de senaste helgerna..
Men nu är ordningen som vanligt efter semestern och det är full rulle som gäller!!
 
I torsdags skulle de har vart km i malung men det vart inställt pga att det var var km-cup i mora, så jag och morbror Hasse åkte dit för och skotta lite sand.. Det blev en lyckad tävling med seger i båda heaten och allt funkade perfect.

I helgen var det SM i Finspång. Jag var kanonladdad inför tävlingen och hoppades verkligen på att kvala in, hade vart där och tränat två helger innan så allt kändes bra.. Ända tills tidskvalet började, jag var så laddad så visste nog inte riktigt va ja höll på med.. Åkte i dom största hålen på banan, for av banan ett par gånger, körde stelt och allmänt kass så de blev ingen final tyvärr..USCH!!!!!! Var 27:a på kvalet och 20 går till final.
Men vi tar nya tag och provar på nästa SM som går i Västerås..

Nu till helgen är det dubbeltävling för serielaget, först i arvika på lördan, sen bengtsfors på söndan.. hoppas på goda resultat där.. 
Sen får vi inte glömma KM i malung nu på torsdag.. 

Återkommer med resultat och analyser efter helgen!


Ride hard or stay home! 
#97 Robin Hampus
 

Bananskal till Redbull X-Fighters London

Jag och Bodin drar på "pepp" resa till Redbulls sista stopp på X-fighters serien som körs i London till helgen. Ska bli enorm jäkla dunder kul att se alla toppåkare live, sitter fint med "riderpass" åh så man kan studera banan och förarna på närmare håll.

Redbull

Börjar bli kallt om kvällarna nu...hoppas inte sommaren är över än bara....Hade gött!
/Martin Ingvarsson

Gott & Blandat

Tjena va ett tag sen sist nu, anledningen är att det inte blivit så mycket åka på slutet pga, regn och andra tråkigheter.
Men förra helgen hade jag två fina åk dagar med strålande sol! Jag, Bodin och stockholmaren Martin "flapp" snällström  var och filmade för svenska Extrem filmen Ruffrider 5, vi fick till kanon vinklar tack vare den 17 meter höga skylift som vi använde. Riktigt kul!
Veckan efter var det tänkt att vi skulle fortsätta vår resa ner till Stockholm och filma vidare hos fred Johansson..så jag och bodin drog ner till Stockholm för att filma, väl framme strula det till sig och allt fick ett konstigt slut så vi var tvungna att vända och dra hem...nog om det.
Så var riktigt pepp på att åka nu i helgen och vi hade planerat in ett träningssession hemma hos bodin med svenska hopp eliten, väl alla på plats regnade hela körningen bort..går bra nu.
Prövar att hålla mig skillad på banan...men har inte haft så mycket tid till det i sommar =(.

Till helgen blir det att hjälpa till på Redbulls show i insjön på Insjödagen, dock ingen hoppning för min del, men hoppas på en plats till nästa års upplaga om utvecklings kurvan pekar uppåt och om jag får hålla mig skadefri =).

På tal om utveckling, har nyss kommit hem från en heldags arbete med foampittprojekt som Bodin och jag jobbar på...japp, det ska bli foampitt i vallerås, när bygget står klart vågar jag inte säga..mycket planering och mycket jobb måste görs. Men en sak är säker, för att utvecklas som åkare krävs foampitt.

Ha det kanon! /Martin Ingvarsson

RSS 2.0