X-Games15För er som inte är så insatta så pågår X-Games, årets största tävling för extremsport.
I natt körs Finalen för Moto Big Air, fetast trick vinner...gissa om det kommer att vara se värt. Missa inte! går även att se efter sändningar om man inte är fullt lika intresserad som en annan.

Allt detta godis kan ses live på http://www.freecaster.tv/ och ha full kol på eventet på www.expn.com

Hade grejt! /Martin Ingvarsson

Vatten+Freestyle= OBRA

Såren är läkta, motivationen är på topp men som inte har varit på topp den här sommaren är vädret, regn och åter regn. Att hoppa freestyle i regnväder är lika med livsfarligt, fullt hjulspinn in i rampen vill man absolut inte ha. Ett problem är också att man måste vänta tills gummimattorna innan rampen blir torra också annars blir det slirigt.
Jag har lyckats klämma in två hopp tillfällen mellan skurarna efter att jag blivit återställd efter kraschen..och det är allt för lite för att utvecklas i den takt jag vill!

En lösning är att sätta sträckmetall framför rampen, men det är en kostsam historia...men är tvungen snart om inte vädret ger sig.Vatten, Vatten och Vatten....

Mvh /Martin Ingvarsson


MYGGJAKTEN

YOO allihop, har vart i norrland å kört myggjakten hela vecka 29 med fina resultat!!
Myggjakten är en serie med 3 deltävlingar som går under en vecka i Njurunda(sundsvall),Sveg och Krokom(östersund)..
På varje deltävling kör man i 2 dagar, men en träning och kval första dagen sen träning och 2 finaler andra dagen.

Hade precis innan myggjakten vart och införskaffat en ny hoj så var lite nervig hur den skulle gå.
Första tävlingen gick i Njurunda, teknisk bana med många hopp och stenhård i materialet.
Åkningen med nya hojen gick kanon, och i kvalet vart ja 5:a.
I första heatet hade ja ett betrövligt utsläpp av grinden men kunde köra upp mig till 6:a..  Fick ett tips av tias hur ja skulle göra i starten inför andra finalen och var 4 ut, kunde vara me i täten en kort stund men tempot var för högt så tappade lite men slutade 5:a.. Samanlagt så vart det en fjärdeplats..:D

Inför andra tävlingen som skulle köras i Sveg var ja laddad som satan, sandbana som är kanonhäftig..
Det kändes jättebra på träningen och i kvalet vart ja 4:a efter en sådär start....
Första finalen gick som en dans, var ut som 4 i starten och låg och drog när han som var 2:a körde sönder hojen, så jag kunde bli 3:a...
Andra finalen gick sådär, var ganska sliten efter superåkningen i första. Tog starten, fanns ingen ork men slutade 5:a..
samanlagt var jag 4:a även i Sveg..Med två fjärdeplatser i dom två första deltävlingarna låg ja nu 2:a totalt, så inför den sista i Krokom var ja ganska nervös..
Banan var ganska liten med korta hopp, stenig och allmänt dålig..
Träningen gick sådär, fick inte till det riktigt men till kvalet skruvade vi lite på dämpningen så slutade 5:a..
Sista fanaldagen: Var fruktansvärt nervös inför första heatet, låg ju på en ganska säker andraplats totalt så de enda som kunde hindra var att hojen skulle pajja lr nått.. Men de gick bra, fick till en bra start å kunde flyta me och bli 6:a..
Lika i andra var ja bra me i starten och rullade på, låg 6:A hela heatet och på slutet tog ja de jättelugnt så inget skulle hända, kom en kille å åkte om på slutet men de sket jag i...
I sista deltävlingen slutade jag 6:a och totalt för hela Myggjakten 2:A :D


Over and out!!
Robin Hampus #97
Ett snack med Jesper Böris

Jag har bytt några ord med Jesper Böris, malungs unga framtidslöfte inom motocross och även han teamåkare för Lindstrands/Jofama. Han är känd för sin grymma teknik och säkerhet, men plötsligt hände det som kan hända inom denna sport.... 


 

Lite basic först, Hur gammal är du och hur länge du kört hoj?
 
17 år Började köra år 2000 när jag var 8 år!
 
Vad hade du för planer inför säsongen? vad hade du tänkt köra för tävlingar och vilken klass kör du i?
 
Planerna var ju att jag gick över till mora för att få köra Div 2 och Div 1 istället för Div 3 i hagfors och försöka ligga bra med där! Det riktiga siktet låg på dalacrossen som jag hade planerat att träna hårt inför och försöka komma i toppen där! Sen efter det ev pröva på nån sm tävling inför nästa år!

Du såg riktigt vass ut på försäsongen i år, hur tycker du själv att det gick?
 
Det kändes som att det va på väg att släppa riktigt med åkningen. Kände att jag hade riktigt bra fart i hoppen och på rakorna! Kände även att jag va lite på gång med kurvorna också! Som verkligen varit min svaga sida och skulle hårdtränas framöver!

Jag vet att du hade lite problem med lite små skador ifjol men i år åkte du på en riktig allvarlig skada, berätta själv vad som hände och hur rehabiliteringen går.
 
Ja förra säsongen var det väldigt mycket små krångel med nacke, rygg, svanskota, nyckelben mm... Hann aldrig få nåt riktigt flyt. Angående kraschen i år har jag hört mycket tokigheter om vad som hände men jag ska berätta exakt hur det var!

Jag va uppe på crossbanan i MALUNG lördagen ( 6/5 2009 )
Hade fått låna en vässad Kawa 250 2-takt eftersom min växellåda krånglade!

Åkte ut på banan och åkte sen på 3:e eller 4:e varvet höll jag som vanligt fullt ut på startrakan, kom upp i maxfart och precis innan jag skulle bromsa så hände något, Antingen körde jag på en sten med framhjulet eller så fick jag kast på ett gupp eller något (inte vobbling), men minns ej exakt hur!
Men i alla fall så fick jag kast och flög rätt ner i backen och snurra bra många varv innan jag låg stilla och märkte att jag tappat luften. När den kom tillbaka kände jag att jag hade lite ont i armen och ganska rejält ont vid nedre revbenen på höger sida.
Så dom ringde efter en ambulans som kom och hämtade mig på crossbanan och tog mig till mora.
Där röntga dom mig o.s.v och såg att min lever va kraftigt skadad.
så dom sövde mig och skickade mig i helikopter till uppsala där jag låg på intensiven i respirator tills att dom väckte mig på söndagen vid 10.
Därefter fick jag ligga kvar i uppsala för att kolla så inget blev sämre och på fredagen (6 dagar efter kraschen) fick jag mellanlanda i mora för att sedan efter några sista prover med blod å sånt få åka Lördag eftermiddag.
Sen var ingen fysisk aktivitet på 6 veckor och absolut ingen cross på 2.5-3 månader så alla tävlingar i år kommer att ställas in :/

Så sa dom då, Men nu efter 5 veckor har det läkt väldigt bra och det märktes att jag va tränad och hade en lever som var mycket frisk . Har börjat cykla och får snart börja anstränga mig igen och jag kommer troligen få börja smyga på crossen lite försiktigt om 3-4 veckor istället för 8-9 till.


Vad har du för plan för framtiden? Köra på som vanligt?
 
Japp! Blir att fortsätta om jag får som jag vill! Börja smygträna lite nu i slutet av säsongen sen köra mycket styrka och sån träning i vinter kombinerat med hockey och skoterleds åkning med crossen för att kunna få till en riktigt bra säsong nästa!
 
Alla som har sett dig köra vet att du har grym teknik och säkerhet , vilka andra motocrossförare ser du upptill och gillar?
 
James "bubba" Stewart och Ryan Villopoto helt klart! Dom tar det till en annan nivå! Med tanke på att mats nilsson blev varvad 2 gånger på ett heat när han körde mot dessa och är överlägsen i sverige så är dom på en sjukt hög nivå och åker!


 
 
 Jag hoppas som många andra att Jesper repar sig fort  och får visa sin verkliga förmåga nästa år runt om på crossbanorna.
 
\Martin Ingvarsson

Rehab på banan

Har nu hållit mig lugn i två veckor och kunde jag göra en provrepa ute på malungs crossbana igår och testa hur kroppen kändes Känns riktigt bra, inget jag kan klaga på. Nacken är i form och knäna känns bra och ska vilken dag som helst ta ur stygnen ur benet. Till helgen är det dax för hoppträning igen om vädret blir bra,

/Martin Ingvarsson


RSS 2.0