Spjeldnes Racing goes Lindstrands for 2011...Hei.

Mitt navn er Helge Spjeldnes og jeg er helt ny i Lindstrands familien i år. Jeg skal forsøke å blogge litt om min satsning i Roadracing og begynner derfor med en kjapp oppsummering om det som har vært:

Jeg har vært pa førsesongtesting pa Cartagena i Spania, hvor jeg fikk mitt forste møte med skinndress fra Lindstrands og ny sykkel; BMW S1000RR. Det ble ei fin uke og jeg ble godt vandt med både dress og sykkel.

NM sesongen er ikke i gang enda, men jeg har kjørt 2 helger i Scandinavian Open. Etter første helgen på Falkenberg fikk jeg to tredjeplasser og fikk gleden av å lede mesterskapet noen uker. Vi har også vært i Finland som ble en noe tøffere affære og litt stang ut i 2 løp. Men, tok i hvert fall nok poeng til å ligge som nr 3 sammenlagt etter halvkjørt serie, best av de førerne som kjører hele serien.

Na er det en liten pause som jeg skal benytte til å forberede meg til NM start pa Karlskoga 23 juli. Jeg skal blant annet en tur til Jofama på Kongsvinger å hente en reservedress, ferdigsydd med merker.. Vi snakkes :-).

Mvh Helge Spjeldnes
www.spjeldnes-racing.com
http://9187.vgb.no/

Lkpg Sviestad SM i RR. Efter solsken kommer regnet...

(Jag Masen med nr12 laddar hårt ur 2a kurvan på Lör Race 1.

SM i Roadracing på Sviestad gick av stapeln i helgen som var.

Var ganska laddad och förväntansfull. Hoppades kunna knipa några poäng… Jag har fortfarande Rookie banrekordet på Sviestad (58.0) så jag vet att jag kan köra fort där, men förra året körde jag 1 kval, som bäst 59,4… Sedan kraschade jag och landade på nyckelbenet som jag bröt ca 3 v tidigare… igen…

Fredag: 20 min regn träning. Kändes bra och mot slutet låg jag på ca 1:07 tider. Stabilt och säkert gick det. Ganska kul fast det regnade. Gick sedan ut och fick ca 10 varv i torrt. Körde 59,4 och kände att jag skulle ha behövt en 58 tid, men då kom regnet :( Blev ingen mer träning då sista passet regnade bort och jag hade slicks på…

Kändes ganska motigt med så lite träning men det var 2 kval + 1 race varje dag som väntade så jag skulle få tid att bygga upp farten…

Lördag: Gick ut på första passet med begagnade däck som jag köpt av Mårtensson. Började ta i mer och mer… Bakdäcket började också protestera mer och mer… Hade riktiga uppställ på flera delar av banan men var aldrig riktigt nära en krasch. Körde om och körde ifrån flera st som jag normalt inte är snabbare en.  Åkte in i Depån efter 7 varv då jag trodde mitt bakdäck var helt slut eftersom det sladdade så vilt. Kommer in och ser en leende Greven komma emot mig. 57,1! YES!!! Åkte in i depån och kände att jag inte kunde förbättra då jag låg nära gränsen redan… 57,1 räckte till en 6e bästa tid första kvalet.

Kval 2 Bytte bakdäck till ett nytt och bestämde mig för att gå ut och försöka hitta ett stabilt racetempo. Tänkte att jag kunde halka bak en plac eller 2 men inte mer efter 2a kvalet. Har som sagt haft problem med orken innan. La mig på stabila 57 tider genom hela passet. Kändes bra. När jag kom in var det dock inte bra utan jag hade halkat bak till 3e startled :( .

RACE: Lamporna släcks och jag får en okej start.  Kommer in som 10 i 2a böjen efter att ha blivit lite stängd. Redan första varvet bromsar jag mig om Macke efter rakan, dock lite sent… Kommer om och börjar jaga nästa… På andra varvet har jag en riktig nära döden upplevelse när highsidar och kliver ur sadeln men frugan får grepp igen och vobblar till så jag får henne under mig igen. Hade kunnat gjort ont. Fortsätter tokjaga. Har 3 st till ”nära krasch” ögonblick. Bla räddade jag det ena i Torparn efter att ha glidit på fotpinnen och avgasröret, genom att trycka upp cykeln med knät. Kör om Stensmo och fortsätter ånga fram. Daniel A-B kör om mig på rakan efter flera varv. Han kör ifrån mig med ca 50 min ganska omgående. Sen så bestämmer jag mig för att inte släppa. Vi kommer ikapp Jörgen som ligger 4a. Daniel kommer om honom men Jörgen ger sig inte så lätt. Bara 2 varv senare är jag uppe i rygg och försöker attackera men lyckas inte komma om dom innan målflagg, vi kör över mållinjen alla 3 med 1,5 tiondelar mellan 4e o 6e plats.  Men en 6e plats och nytt pers rekord 46,6! Det var med livet som insats, men jäklar vad det gick!

Söndag: REGN!!! Det regnade så inåt h-ete hela söndagen. Jag vet att jag har varit snabb något regn race för några år sedan men det var som sagt länge sedan… Kval 1 åker ut och känner att hojen är orkeslös? Efter 2 varv stannar hojen på rakan. Senare visar det sig att kontakten till likriktaren? hade hoppat loss så hojen laddade inte.

Kval 2: Alla åker inte ut då regnat verkligen forsar ner! Jag bestämmer mig för att ligga ute hela kvalet och bygga upp fart. Känns riktigt bra men har ingen som kan dra framför mig. Är snabbare än alla som är ute. Kommer in efter passet och har bästa tid på 2a kvalet men 6e bästa totalt då det gick fortare på kval 1. Känner dock att jag har mycket mer att ge! Då bestämmer jag mig. Nu jävlar blir det pokal eller hospital!!!

RACE: Jag köper nya regndäck och säljaren säger att det är kanonfäste från start bara att gasa…

Kommer iväg från min 6e plats ganska bra, försöker vara aggressiv direkt från start. Går ur S-et (2a kurvan) och tappar fästet direkt fast jag knappt gasar, tänkte att det måste vara något tillfälligt… In i Torparn och hinner knappt börja gasa förren jag sitter 50 cm ovanför hojen. Jag hade tokdåligt fäste bak! Första 4a varven kämpar jag verkligen med att hålla mig på hjulen, men sen kommer fästet. Börjar arbeta mig upp genom fältet. Tar en efter en och känner att jag är mycket snabbare än dom framför. Passerar tillslut Daniel A-B och ser Kubberöd framför mig. Va? Är det verkligen han? Han kör ju inte alls fort. Passerar enkelt i inbromsningen till S-et. Pressar mig senare om Daniel A-B också. Börjar fundera… Ligger jag 4a eller 3a? Jag ska f-n ha en pokal (Det visar sig sedan att jag låg 3a). Framför mig ser jag Wikberger som har nästan hela rakan tillgodo. Men jag känner mig så jäkla stark så jag tar upp jakten! Nu börjar det gasas (om jag inte gjorde det tidigare) Det går på ställ både här och där. Tar in 30-50 meter per varv.

Men i inbromsningen till S-et händer det! Jag ser inte min bromspunkt och missar den med ca 15 m! Bromsar på mig och får lov att ta escapen. Svänger runt men har för dålig svängradie så jag får lov att backa och köra runt åt andra hållet!!! Skrek rätt mycket i hjälmen när jag ser fältet passera och jag inte ens hunnit runt! Jag tappar 13 sek på detta och kommer ut som 9a! F-n h-etes etc… Då brinner jag av! Sedan har jag nästan minneslucka de 4-5 sista varvet. Vet att jag har släpp lite överallt och är helt tokig! Sätter snabbaste varv i regn 5 ggr under racet! 1:02,5. Han som vann körde 1:03,1. Jag börjar köra ikapp dom framför, bromsar senare än senast, tappar bakhjulet ur kurvorna etc, men är fortfarande skogstokig och bara ökar!!! Börjar komma ikapp och plockar den ena efter den andra! Tillslut ligger jag 5a och med ett varv kvar har jag 50 m fram till 3e platsen! Äter in avståndet så jag ligger i rygg på Daniel A-B men lyckas inte ta mig om. Är så jäkla besviken och ledsen när jag korsar linjen! Ville verkligen ha med en buckla hem!!!

Jag är fortfarande besviken på att jag missade pallen. Riktigt tråkigt! Men nu börjar jag hitta farten igen. Chassit är helt grymt på hojen och vridet är helt ok, men det saknas lite pulver på rakorna mot de snabbaste.

Men en 6e och en 5e plats var bättre än jag kunnat drömma om innan jag åkte till Sviestad så jag får vara nöjd ändå!


RSS 2.0