Racerapport Scandinavian Open Falkenberg

Ja i helgen som var körde jag mitt första race på Falkenbergs motorbana. Jag har inte kört så mycket på Falkenberg (5e ggn och kraschat 2 av dom ggrna…) så jag hade inga höga mål med helgen, men kul skulle det bli!

Fredags träningen. Körde mina träningspass på riktigt slitna däck. Kändes faktiskt ganska bra ändå. Körde omgående 48 tider och sista passet en hög 47a (pers rekord då jag inte varit under 48 innan) Hade dock problem med fästet när jag testade att köra med 190 brett bakdäck. Bytte till 200 och fick då problem att hålla linjerna. Hojen understyrde lite. Men det kändes helt ok ivgf.

På fre kväll gjorde jag lite justeringar på hojen som visade sig helt perfekta på Lördagen

Lördagen kval: Körde ut och fick Lilja framför mig. Tänkte att nu j-ar så ska jag hänga på några kurvor så jag ser lite linjer etc.
Vi drog iväg i ett mycket högt tempo från start och lämnade övriga fältet bakom oss. Körde bakom honom i 12 varv, sedan gick han i depån. Jag kände att jag utan besvär kunde hänga på honom. Men jag körde mycket snabbare än jag gjort tidigare. In i högfartshögern och i några kurvor till var jag snabbare än honom, Dessutom bromsade jag senare efter rakan. Men jag tappade lite på rakan och i utgången på snabbfartshögern.
Var helt slut efter 12 varv jag med så jag gick in i depån sen. Kollade tiden 46,8! YES skrek jag i hjälmen.
Jag hade dock sådan pump i underarmarna att jag inte kunde fortsätta kvalet. Låg 8a när jag åkte till Depåtältet men blev till sist 14e på kvalet. Pers rekord med 1 sek!

Lör race: 28 st som står och varvar och kollar lamporna. När dom släcks skall alla vara först in i kurvan…
Jag kom iväg riktigt bra! Tog någon placering in i kurvan. Men i chikanen blev jag rejält trängd och tappade ner till ca 18e plats. Tog dock igen 2 placeringar första varvet på ren frustration. 16e plats och målet ställt mycket högre! Börjar jaga dom framför och klipper en efter en! Kör bla om Marcus i en hårig inbromsning efter rakan (bromsade efter att jag såg det vita ljuset i tunneln…). Kommer senare upp på 11e plats, drar ifrån dom bakom och börjar jaga ikapp klungan framför. Jäklar vad det flöt på! Sedan på varv 12 händer det igen! Jag stumnar i underarmarna
Tappar nästan 2 sek per varv de sista 8 varven. Slutar till sist på en 16e plats. Förbannad kommer jag in i depån helt slut. Så jäkla tråkigt när jag hade farten men inte kunde orka hela distansen!
Sätter nytt pers bästa igen 46,6.

Sön kval: Försökte ladda men kände mig ofokuserad och lite uppgiven. Underarmarna var svullna och värkte redan innan start. Körde ut på beg däck som bara höll i fem varv. Sedan höll jag på att highsida två gånger på samma varv. Kvalade riktigt dåligt, en sek sämre än lördagen.

Söndag race: Mycket svårt att fokusera, körde ut med inställningen att bara ha kul. Tänkte att jag skulle gå ut i ett lugnare tempo så jag skulle orka hela racet.

Lamporna släcks och jag får en bra start! Tar flera placeringar in i första kurvan. Blev dock stängd i chikanen och blev nästan stilla stående. Lägger mig på låga 47 tider och börjar jaga placeringar. En av de roligaste racen på länge.

Körde tillslut in på en 14e plats. Körde i snitt nästan en ½ sekund långsammare per varv, men orkade hålla tempot hela racet igenom. Körde upp mig från 23e till 14e plats. Många omkörningar och sena inbromsningar.

Mycket nöjd med farten jag hittat och nöjd med helgen, nu fattas orken och några hästar till

Lindstrands flaggan svajade snyggt över depåtältet hela helgen :)

www.mcrace.se


Sm-Tibro och NNO-älvdalen

Tjabba, får ursäkta för att det inte kom nån uppdate efter SM-ett i Tibro men har vart mycket!!

Gjorde en jättedålig start i första finalen och körningen stämde inte alls.. Slutade på en 24:de plats.
Andra finalen blev precis som den första men här fick jag punka när jag låg 23-24 nånting så det var ingen bra finaldag för mig, men men!..

Var i Älvdalen idag och körde den första NNO deltävlingen,(Nedre Norra Distriktet)..
Dagen började med regn så var lite less men bara man vart blöt så var det bara att dra, vann kvalheatet!!
Tog starten i finalen och körningen gick jättebra, vann med 20 sec ca!! kanon!!

#88 Robin Hampus

Sidvagnscross #72 Team Folkesson/Collin

Sonnie Folkesson och Pierre Collin är ett nysammansatt team inför säsongen 2011. Sonnie har många år bakom styret och Pierre gör sin tredje säsong i vagnen. Men som sagt första året tillsammans.
Året började med en ny buss och ny cykel som vi roade oss med i vintras.
Vi var i Italien i April på träningsläger och gjorde ett stopp i Holland på vägen hem för att kvala till första VM:et.
Vi kvalade dock inte in men bra träning innan Svenska och Danska mästerskapet dragit igång.
Vi har åkt första Danska och Svenska deltävlingarna med resultaten 2a i Danmark och 4a i Sverige.
Nu i helgen åker vi andra Svenska i Tomelilla och hoppas på en klättring i tabellen.

Sm-Tibro!!

liten snabb uppdatering från helgens SM i tibro!!!

Jag och Jonas är klara för morgondagens finaler efter att ha kört i samma kvalheat!!
Jonas slutade 11a och jag 13:e!!

Nu laddar vi för fullt inför imorn, Hade gott!
#88 Robin Hampus
#99 Jonas Algotsson

Pro Superbike Anderstorp! (Masen) Söndag klockan 14:00 eftersänds Pro Superbike-tävlingen på TV4 Sport.

Ja här sitter man med blandade känslor efter premiär helgen. En sak är säker… Det var j-igt kul!!!
SBK Challenge som jag kör, körde ihop med Pro SBK/Privatförarcupen. Ett stort startfält med över 40 st anmälda. Det var dom absolut snabbaste förarna i Skandinavien som gjorde upp och fort gick det!!!
Lördagen började med ett test och sedan 40 min kval.
Jag slängde på ett SC1 bakdäck med 190 bredd (dvs 2010 års däck) istället för 200 bredd som det är på årets däck, till kvalet.
Det var sämre fäste ur svängarna med 190 däcket men det ”svängde bättre”. Det sladdade gött vid gaspådrag . Jag hade dessutom bättre toppfart på rakan eftersom Mårtensson hjälpte mig att ladda upp en mapp så motorcykeln gick bättre på toppen. Tack Mårtensson!!!
Jag satte ganska omgående 38 tider och kände att jag hade mer att ge, men orken tröt. Gick in efter några varv, men damen och BC tvingade ut mig ganska omgående igen…
Tillslut kämpade jag mig till en 38.002 tid. Riktigt nöjd med tiden men det gick så j-a fort på kvalet för de andra, så jag fick tyvärr en dålig startposition ändå. Hade sänkt mitt pers rekord med drygt 2 sek sedan förra året.
Men det bästa var att jag började känna förtroende för cykeln igen efter alla vurpor!

Första gången i nya Zolder skinnstället och det sitter perfekt direkt! Sen att det också är det snyggaste stället på gridden, gör det inte sämre.  Jag har inte hunnit slängt det i backen ännu men ni får en recension när jag gjort det första gången ;). Kör även med nya Arrox handskarna som sitter riktigt bra,är luftiga och sköna! Ryggskyddet Buckler följer ryggen bra och begränsar inte rörelsefriheten, riktigt bra!

Söndag Race och Mekonomen på besök
Ja Mekonomen Bilverkstad i Huskvarna och Ekhagen kom på besök till racedagen. Riktigt trevligt. Thomas på KWITDATA som hjälper mig med hemsidan, företaget etc hade styrt upp det. 8 vuxna och 2 ungdomar kom. Det var faktiskt riktigt trevligt! Och istället för att slippa gå runt och vara nervös blev det en del skratt och mer avslappnat istället. KUL!!!

Racet…
Lamporna tänds alla gasar... sedan släcks dom och 40 förare skall vara först in i kurvan!
Ja startade långt bak och fick till en helt ok start men blev rejält trängd in i första kurvan. Gasade allt jag orkade på rakan för att sedan försöka bromsa lite senare än alla andra… Då kommer en på insidan av mig samtidigt som jag kör om en annan. Jag blir klämd mellan båda och blir tvingad att bromsa. Tappar någon placering men är snart uppe i tempo igen. Laddar järnet och börjar köra ifrån förarna bakom och ikapp några framför. Under dessa varv kör jag om några stycket och kommer upp i rygg på framförvarande förare. Jag kände mig starkare och kände att jag kunde köra fortare. Körde om någon till men kom inte om Macke som jag låg bakom. Körde 38 tider hela tiden och kände att jag kunde kapa mera.
Men på varv 7 var det som att slå ifrån strömbrytaren. Jag tog helt slut i underarmarna!
Tappade sedan flera placeringar och varvtiderna gick upp någon sekund tyvärr.
Riktigt besviken kom jag imål på en 25e plats. Tappade tyvärr för mycket dom sista ca 7 varven för att kunna slåss om placeringar.
Men sånt är livet, bara träna mera.

Till race 2 blev allt fel. Fel Grid listor, jag glömde tanka så BC och Klippinge fick tok meka medans Anna (sambon) sprang och hämtade bensin etc.
Sedan blev racet inställt pga ett felaktigt beslut ifrån tävlingsledningen.
Synd! Jag hade velat visa vad jag kunde!

Tack ANNA för all hjälp med allt. Du gjorde så jag kunde koncentrera mig på racet!
Tack BC o Klippinge för mek hjälpen!
Tack Mekonomen för att ni kom och stöttade mig! Riktigt kul faktiskt!

Ja en riktigt bra helg förutom strulen på söndagen.
Jag börjar få förtroende för frugan (hojen) igen och börjar tänja på gränserna med större självförtroende. Kan bli riktigt bra det här

Tack Lindstrands för all support!

Läs mer på www.mcrace.se


RSS 2.0